Första advent

Hej fina!

Det där bordet var ju ingen lek. Vi skulle ju som sagt kapa av det så att det blev kortare. Men problemet är bara det att det bara är faner, och under den är det enbart kartong. Och då blev det bara problem. Som tur är har vi inte gått back på det där så vi gav oss ut att leta efter ett nytt bord. 300 kr hittade vi ett nytt bord med 4 stolar för. Ett renoverings projekt med andra ord. Men med det priset går det ju inte att räkna med annat. Så nu har vi någonting att göra iaf. 

Idag har vi gått på skyltsöndag då det är första advent. Vi var med i en jätte kul tävling, man skulle rösta fram snyggaste skyltfönstret i stan, och i samband med det kunde man vinna priser. Klart man hoppas på vinst men oddsen är ju inte så stora. Sen gick vi upp och fikade hos min farmor och farfar, satt där i säkert två timmar och surrade med alla som var där. Jätte trevligt! Ikväll har vi roat oss med att tvätta för första gången i nya lägenheten. Jag är så nöjd med maskinerna, det tar 40 minuter för en 60 tvätt att bli klar och lika länge för den att torka i torktumlaren. Vilket innebär att det går jätte fort, om man jämför med det vi är van vid. Minst 1 timme för vilken tvätt som helst och 1,5 timme för torktumlare, klar förbättring! 

Imorgon börjar tom sin kvällsvecka, jag har lite ångest. Det har jag alltid. Jag tycker inte om när han jobbar det passet för vi går oftast om varandra. Det är jätte positivt att vi får sakna varandra men jag trivs så bra i hans sällskap, så det gör mig ingenting att han är hemma hela dagen om han blir tvungen. Jag tror han känner likadant, bara det att han är glad för sovmorgon och slipper kliva upp halv 6 på morgonen och jag förstår han. 

Sovgott ♡
| | Kommentera |

Att vara alla till lags

Godmorgon fina!

Vilken vecka det har varit. Jag var så utmattad igår så jag var alldeles yr, jag har varit det hela veckan men igår var det som värst. Vart nästan åksjuk när vi åkte en sväng till Luleå. Fy! Men med lite sömn så gick allting bra. Vi sov nästan 1 timmar och det var skönt.

Veckan som varit då. Vi har håll på att dona mest hela dagarna förutom när skola och jobb har stått på schemat. I torsdags blev våran gamla lägenhet besiktad och vi klarade det uran anmärkningar och det är skönt. Och just bara det här med att ha ansvar över två lägenheter. Nu är det bara en. Igår var jag och valde tapeter till köket så nu får vi både hallen och köket gjort. Skönt, vet inte om jag har skrivit det tidigare men det är en röd fondvägg i köket så när vi fick ett väldigt bra prisförslag för att få det gjort så tvekade vi inte ens. 

Vi var även och kollade i Luleå om det fanns några på black friday erbjudanden. Vi hittade ingenting förutom nya tandborstar, beställde julklapparna via cdon.com istället. Dom hade fantastiska julerbjudanden så för 6 personers julklappar landade vi på en summa strax över 800 kr. Helt acceptabelt! Nu ska vi fara ut och fixa vårat bord så att vi får hem det nångång, det är det på bilden men det ska bli mindre. Benen har vi gjort själv. Ha en bra dag! 


| | Kommentera |

nyinflyttade

Hej bloggen!

Ny finns det äntligen en lugn stund att skriva av sig på. I fredags började jag dagen med ett studiebesök för att sedan sätta igång med delar av flytten. Tom hade tagit ledigt och hans pappa hjälpte oss att fara fram och tillbaka. Badkaret tog dom ner i förrådet. Varför? För att vi hade ett i gamla lägenheten som vi aldrig badade i utan vi stod bara i det för att duscha. Jag gillar tanken med att ha badkar men jag anser tyvärr att det är ivägen om man inte använder det.
På kvällen donade vi med det sista av packningen för att det skulle gå fort och smärtfritt.

På lördagen gick stora lasset och vi är så tacksamma till alla som hjälpte till. På kvällen bröt jag ihop, jag var trött och utmattad och det var så mycket blandade känslor som bara behövde komma ut. Det var skönt och välbehövligt iaf. Tom blev lite orolig men det känns jätte bra nu. 

På söndagen städade vi ur gamla lägenheten, tog ca 3 timmar att göra det och den städningen behövde jag för att inse vilken tur det var att vi flyttade. Så himla gammal armatur så det knappt går att få bort skiten. Hemma bygge på vissa ställen så det sjöng om det, intorkad smuts på kablarna som bara ligger där och gror. Huja, den här är betydligt fräschare. 

Gårdagen var jag bara helt slut, jag försov mig nästan. Vaknade 8 och började en halvtimme senare. Hemsk start på en morgon. Hade skola fram till två och sen hem och dona igen. Men nu är det inte mycket kvar. Saker ska upp på väggarna, hallen ska tapetseras (yey!). Och framförallt köksbordet ska förminskas om det går och nya stolar ska inhandlas. 

Idag har jag sovit som en stock, hörde inte ens när tom kom hem på lunch så jag var nog i stort behov av att vila ut. Sover jätte bra hära, sen kan det nog bero på att tom får mig att känna mig trygg och hemma men det är bra iaf. Nu har jag fått skriva av mig som vanligt väldigt långt. 

Ha en bra dag alla fina!
| | Kommentera |
Upp